Dostupni linkovi

Milovac o Panama pejpersu


U MANS-u još nemaju informaciju da li je neko od crnogorskih političara umiješan u globalne finansijske malverzacije preko of šor kompanija registrovanih u Panami.

Dejan Milovac, međutim za naš program kaže da očekuje da bi do toga moglo doći, budući da su istraživački novinari i prije afere Panama pejpers otkrivali finansijske malverzacije u koje su uključeni političari:

"Većina naših takozvanih stateških investitora dolazila je sa tih of šor destinacija i te su kompanije učestvovale u privatizacijama u Crnoj Gori. Sama činjenica da je toliki ogroman broj informacija i podatak procurio u javnost i da istraživački novinari dok mi sada razgovaramo rade na obradi tih podataka, pokazuje da danas ništa što je tajna ne može dugo da ostane tajna. Samim tim želim da vjerujem i da će Crna Gora u nekom budućem periodu doći na red i da ćemo vrlo brzo doznati da li je neko od crnogorskih političara imao neku firmu u Panami. Ja ću vas podsjetiti da je MANS bio dio međunarodne novinarske istrage kada su u pitanju otkrivanje tih of šor tajni kao i otrkivanje tajnih računa političara kao što je bio slučaj sa tajnim računom porodice Marovića za koji, na žalost još nemamo tužilački i sudski epilog“, kaže Milovac.

XS
SM
MD
LG