Dostupni linkovi

Asad optužio Erdoganovu armiju da učestvuje u sukobima u Siriji


Bašar al Asad u Damasku tokom intervjua za RIA novosti 29.marta 2016.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je za rusku agenciju RAI novosti da se amija turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana bori u Siriji.

"Turska armija, koja nije turska, već Erdoganova armija, sada se bori u Siriji, ....turski narod nije protiv Sirije, oni nijesu neprijatelji Sirije. Naši odnosi će biti dobri ako se Erdogan ne bude miješao" prenosi Reuters, Asadove riječi.

Sirijski predsjednik je za rusku agenciju takođe rekao da je spreman za prijevremene predsjeničke izbore ako to sirijski narod želi.

Asad je takođe naveo da je spreamn da sarađuje sa militantima ako su spremni da se razoružaju i polože oružje u cilju izbjegavanja daljeg krvoprolića u zemlji.

On smatra da bi rapređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Siriji bilo nelogično i nemoguće.

"To je nerealno jer takve snage, prema pravilima, djeluju na bazi međunarodnih sporazuma" reako je Asad dodajući " Takve sporazume treba da odbore određene države. Koje države? U ovom slučaju nema drugih država. Ovdje je u pitanju samo sirijska Vlada -jedan entitet " rekao je sirijski predsjednik u intervjuu za rusku agenciju RIA novosti.

XS
SM
MD
LG