Dostupni linkovi

Proces demarkacije granice CG i Kosova pozitivno ocjenjen


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore potvrđeno je našem radiju da je u Podgorici, krajem prošle sedmice, boravio tim eksperata koji je formirala kosovska predsjednica Atifete Jahjaga.

Oni su razgovarali sa Komisijom za određivanje graničnih prelaza Crne Gore i razmatrali dokumentaciju o razgraničenju sa Kosovom. Kako nam je saopštio Milan Paunović predsjednik Komisije za granicu, rezultati sastanka su pozitivni.

„Razlozi formiranja i mandat ove ad-hoc međunarodne komisije nije revidiranje potpisanog Sporazuma, niti razmatranje njegove suštine, već isključivo sagledavanje toka pregovaračkog procesa razgraničenja između Republike Kosovo i Crne Gore. Komisija je izvršila uvid u dokumentaciju, ovdje u Podgorici, a rezultat sastanka su pozitivne ocjene o cijelom procesu pregovaranja i zaključivanja Sporazuma o granici“, rekao je Paunović za RFE.

Trojica stručnjaka koje je okupila kosovska predsjednica Atifete Jahjaga su Flecher Burton iz SAD, Herbert Wilmes iz Njemačke i Fred Newton iz Velike Britanije.

XS
SM
MD
LG