Dostupni linkovi

Nema podataka da među žrtavama ima građana država Balkana


Zastave na pola koplja u Briselu nakon napada na aerodrom i metro 22. marta 2016 .

Nacionalnosti žrtava današnjih terorističkih napada u Briselu još nisu zvanično saopštene, ali ambasada Srbije u Belgiji nema informacija da među poginulim i povrijeđenima ima njenih državljana.

"Mi jedino imamo informaciju direktora Kriznog centra da među stradalima nema državljana Srbije, da se broj žrtava još uvek ne zna i da se ne zna njihova nacionalnost", rekla je ta agenciju Beta konzulka ambasade Srbije Ana Kosovac.

Kosovčeva je rekla i da je u briselskim bolnicama pokušavala da proveri informaciju o navodno povrijeđenim utnicima iz Srbije na aerodromu, ali da još uvek nema nikakvu informaciju.

Slovenačko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilio je da je danas u Briselu povrijeđen jedan slovenački diplomata, ali da nije životno ugrožen.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova nema podatke o stradalim hrvatskim državljanima, a u Ministarstvu BiH agenciji Beta je rečeno da je na aerodromu u Briselu u vrijeme eksplozije bilo dvoje državljana BiH koji nisu povređeni.

Ambasada Crne Gore u Briselu je zbrinula nekoliko crnogorskih državljana koji poslovno i privatno borave u tom gradu. Pojedini crnogorski mediji s preneli da su se jutos na aerodromu u Briselu, u vreme eksplozije, zatekli generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srdja Keković i dve službenice crnogorske vlade koji su evakusiani s aerodroma.

Abasador Makedonije u sedištu EU Andrej Lapcov rekao je za agenciju MIA da u napadima nema poginulih ili povrijeđenih makedonskih doplomata, ali da se čeka izvanična informacija od organa Krajevine Belgije.

XS
SM
MD
LG