Dostupni linkovi

Krihbaum: EU integracije nisu sredstvo za rješavanje bilateralnih sporova


Njemački zvaničnik Gunther Krichbaum i Aleksandar Vučić

Šef odbora za evropske poslove njemačkog Bundestaga Gunter Krihbaum izjavio je danas u Beogradu da proces evropskih integracija nije sredstvo za rešavanje bilateralnih sporova i dodao da je optimista da će Srbija uskoro otvoriti poglavlja 23 i 24 o u pregovorima o članstvu sa EU.

"Ako se zaista radi o evropski značajnim pitanjima o tome treba da odluči Evropska komisija, a ako se dodje do zaključka da je reč o bilateralnim pitanjima postoji mogućnost da se zemje obrate medjunarodnom sudu", rekao je Krihbaum posle razgovora sa premiejrom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je rekao da bilateralne odnose treba rješavati bilateralnim putem, a da je evropska agenda za evropske organizacije i institucije.

Premijer Vučić i visoki zvaničnik nemačkog bundetaga Ginter Krihbaum osudili su terorističke napade u Briselu i izrazili saučešće belgijskoj vladi i narodu.

"Užasnuti smo strašnim dogadjajima i osudjujemo terorističke akte", rekao je šef Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Krihbaum, dodajući da je u Beograd stigao upravo preko Brisela.

Premijer Srbije je rekao da je uvjeren da će Evropa i cio svijet uspjeti da nađu pravi odgovor na te događaje.

XS
SM
MD
LG