Dostupni linkovi

Pojačano obezbeđenje aerodroma i metroa u Pragu


Briselski aerodrom nakon eksplozije 22. marta 2016 .

Posle eksplozija na aerodromu i u metrou u Briselu češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec stavio je policiju u stanje pripravnosti, a pooštreno je obezbeđenje međunarodnih aerodroma u Češkoj i metroa u Pragu.

"Češke snage bezbjednosti su zbog napada u Briselu u stanju pripravnosti. U skladu sa kriznim planom uvedene se pojačane mere bezbjednosti", saopštio je na Twitteru ministar Hovanec.

Pojačane patrole, mere bjezbednosti i specijalisti za traganje za podmetnim eksplozivom prisutne su na međunarodnim aerodromima u Pragu, Brnu, Ostravi, Pardubicama i banji Karlove Vari, saopštio je portparol komande češke policije Jozef Bocan.

"Brojnije su patrole kod svih terminala i u tranzitnim prostorima aerodroma", rekla je medijima portparol češke Policije za strance Kateržina Rendlova.

Takođe su pojačane patrole i pirotehničke kontrole u praškom metrou.

Premijer Češke Bohuslav Sobotka pozvao je danas hitno na sastanak ministra unutrašnjih poslova i šefove policije i obavještajnih službi.

Češki političari na čelu sa premijerom Sobotkom i šefom češke diplomatije Lubomirom Zaoralekom osudili su napade na briselski aerodrom i metro i poručili istovremeno da Evropa ne smije da dozvoli da je teroristi preplaše.

XS
SM
MD
LG