Dostupni linkovi

Selaković: Principijelna i jasna pozicija u slučaju Šešelja


Nikola Selaković
Nikola Selaković

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je principijelna i jasna pozicija Srbije po pitanju presude lideru SRS Vojislavu Šešelju urodila plodom i da je Haški tribunal doneo odluku o izricanju presude i bez njegovog prisustva.

"Nismo još uvek zvanično dobili dopis o tome. Vlada Srbije je ovde imala principijelnu i jasnu poziciju, imali smo i dovoljno strpljenja i hrabrosti da se borimo za interes svakog građanina i na kraju je taj naš napor urodio plodom i doneta je odluka kakva je doneta", rekao je Selaković za TV Pink.

Selaković je rekao i da ne želi da ulazi u to kakva će biti sudska odluka, ali je primetio da se neretko, barem na koži Srba, ispostavljalo da je Haški tribunal postupao više kao politički, a ne pravni sud.

Upitan kako je razumeo deo obrazloženja da srpske vlasti ne primenjuju adekvatna sredstva da ga primoraju na prisustvo, Selaković je rekao da od Vlade Srbije niko nije tražio nikakve garancije kada su ga poslali nazad u Srbiju, osim da mu ne izdaje putnu ispravu

"Ne vidim da smo dobili packe, nama je rok bio da do 15. marta pošaljemo dopis Haškom tribunalu, mi smo to učinili i ranije, postupali smo u skladu onog što je od nas tražio Haški tribunal",rekao je Selaković.

XS
SM
MD
LG