Dostupni linkovi

Briselu: Ubijen jedan od napadača na policajce


Policijska akcija u Briselu, 15. mart 2016.
Policijska akcija u Briselu, 15. mart 2016.

Jedan od napadača na belgijske i francuske policajce ubijen je u utorak u južnom delu Brisela u raciji organizovanoj da bi se otkrili jataci i skrovišta militanata koji su u Parizu ubili 130 ljudi, javili su belgijski dnevnik Dernijer er i francuska tv mreža BFMTV.

Dve za sada neidetifikovane osobe zapucale su iz kalašnjikova na policajce koji su pokušali da prodru u stan gde su se najpre zabarikadirali, kako se pretpostavlja, naoružani ekstremisti, a jedan od njih uspeo je da se domogne obližnjeg dvorišta gde je poginuo u okršaju s policijom.

U toj antiterorističkoj operaciji lakše su povređena trojica, a jedan policajac je teže ranjen, tvrdi list Dernijer er.

Policijsku akciju u potpuno blokiranoj briselskoj četvrti Fore (Forest) prate belgijski premijer Šarl Mišel i ministar policije Jan Jambon, a francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev je medijima potvrdio da u operaciji protiv naoružanih osoba povezanih s atentatima u Parizu učestvuju i francuski policajci.

Belgijska i policije više evropskih zemalja i dalje tragaju za organizatorima i osumnjičenima za napade u Parizu 13. novembra 2015. godine u kojima je ubijeno 130 ljudi.

XS
SM
MD
LG