Dostupni linkovi

Nadal najavio tužbu zbog tvrdnji da je koristio doping


Rafael Nadal
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal najavio je danas da će tužiti bivšu ministarku sporta Francuske Roselin Bašelo koja je izjavila da je pauzirao sedam meseci "najverovatnije zbog pozitivnog doping testa".

Osvajač 14 grend slem trofeja Nadal rekao je da će tužiti svakoga ko "u budućnosti bude tvrdio nešto slično". On je rekao da je umoran od takvih tvrdnji i da više neće dozvoliti "da prodju tek tako".

"Francuski ministar bi trebalo da bude ozbiljan. Umoran sam od tih stvari, u prošlosti sam nekoliko puta puštao da to prodje, a sada više neću. Ovo će biti poslednji put da neko to izjavi", rekao je Nadal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bašelo je od 2007. do 2010. godine bila ministar zdravlja i sporta u vladi bivšeg predsednika FrancuskeNikole Sarkozija.

Ona je prošle nedelje optužila Nadala za doping, kada je komentarisala slučaj Marije Šarapove, koja je pala na doping testu zbog supstance meldonijum.

"Kada vidite da teniser pravi višemesečnu pauzu to znači da su njegovi rezultati bili pozitivni na doping kontroli", rekla je tada Bašelo.

Nadal nikada nije pao na doping testu, ali se spekulisalo da koristi zabranjene supstance.

XS
SM
MD
LG