Dostupni linkovi

U Srbiji i dalje vanredna situacija zbog poplava


Čačak, mart 2016.

Vanredna situacija zbog opasnosti od poplava je na snazi u celoj Srbiji, poplavama je ugroženo 633 objekata, bez struje je ostalo najmanje 627 domaćinstava, dok je bez vode najmanje 226 domaćinstava, saopštilo je u petak Ministarstvo unutašnjih poslova.

Najviše padavina tokom noći bilo je na teritoriji Zlatibora, Kopaonika, Kraljeva, Valjeva, Sjenice, Požege, Crnog Vrha i Vranja, a zbog poplava iz ugroženi područja na teritoriji Srbije do sada je evakuisana 171 osoba.

Svi putni pravci su prohodni, osim deonice Čačak - Guča, gde se kao alternativni pravac koristi put preko Graba, i puta u mestu Ugljarevu, kod Vrnjačke Banje zbog oštećenja na prilaznom delu kod mosta na reci Zapadna Morava.

Na teritoriji Kraljeva poplavljeno je oko 360 domaćinstava i oko 1500 hektara poljoprivrednih površina.

U Čačku je ugroženo 150 objekata, ali je otklonjen kvar i snabdevanje strujom je normalizovano.

U Užicu je ugroženo 15 stambenih objekata i poplavljeno oko 2.500 hektara. Oko 80 domaćinstva je ostalo bez vode, a u prekidu 15 lokalnih putnih pravaca.

Zbog poplava u Novom Pazaru ugroženo je oko 90 objekata i srušena su tri pešačka mosta, a bez struje je ostalo 200 domaćinstava na pravcu Štitare - Golija.

Na teritoriji Kruševca poplavljeno je oko 180 hektara poljoprivrednog zemljišta, a u opštini Trstenik oko 120 hektara i 10 objekata u naseljima Ugljarevo, Bogdanju i Grabovcu.

XS
SM
MD
LG