Dostupni linkovi

Predsjedništvo BiH u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj


Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i članovi Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović u naredna dva dana boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Hrvatskoj.

Uoči ove posjete predsjedavajući Čović je u izjavi za agenciju Fena potcrtao da je to prilika da se ojačaju odnosi dviju država i riješe neka otvorena pitanja. Kada su u pitanju razgovori s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Čović kaže kako je puno toga što treba staviti na dnevni red kako pripada toj razini vlasti.

"Očekujem vrlo ugodne razgovore s puno inicijativa. Želimo jasno definirati i naš skori susret u Mostaru, na Sajmu gospodarstva, kao i na samitu Brdo-Brijuni u Sarajevu, gdje očekujemo i brojne druge goste iz regije i svijeta. Želimo napraviti zajedničku projekciju kako nam Hrvatska može pomoći na našem euroatlantskom putu. Uvjeren sam da ono što smo i do sada uradili možemo osnažiti. Sva ona iskustva koja je Hrvatska imala na svom europskom putu mogu nama olakšati dolazak do određenih standarda. Tu je i obuka naših mladih ljudi, a neograničene su mogućnosti i naše gospodarske suradnje", kaže Čović.

Ističe kako Predsjedništvo ovom prilikom želi potaknuti i što skorije održavanje sastanka najviših nositelja izvršne vlasti dviju zemalja, uključujući i održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

"Uvjeren sam da do te sjednice može doći vrlo brzo, iako je to u nadležnosti našeg vijeće ministara. Prenijet ćemo to premijeru Oreškoviću kao nužnu potrebu, jer sva otvorena pitanja koja imamo moramo riješiti kroz funkcioniranje izvršne vlasti. Ne vjerujem da će se na to čekati duže od dva-tri mjeseca", kazao je Čović za Fenu.

XS
SM
MD
LG