Dostupni linkovi

Nikolić odložio posjetu Sarajevu za jesen


Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem prihvatio njegov prijedlog da se najavljena zvanična posjeta Sarajevu, odgodi za jesen ove godine, zbog izbora u Srbiji.

Nikolić i Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, prije svega, o migrantskoj krizi - saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusjedskim odnosima Srbije i BiH, a izrazio je zabrinutost povodom novog talasa izbjeglica koji se očekuje na proljeće ove godine.

Nikolić je poželio puno uspjeha Izetbegoviću u predstojećem predsjedavanju Predsjedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

"To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima", naglasio je Nikolić.

Komentarišući izbjegličku krizu koja potresa cijeli region, Nikolić je naglasio da je EU na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rješenja koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

XS
SM
MD
LG