Dostupni linkovi

Podgorica: Ponovo zatražena Đukanovićeva ostavka


Čelnici opozicinog Demokratskog fronta su sa subotnjeg protesta ponovo su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila izbore.

Oni su na protestu ispred zgrade Skupštine u Podgorici, u kome je po policijskim procenama učestvovalo 1.000 ljudi, saopštili da "traže saveznike" za političke ciljeve i pozali na proteste za koje veruju da mogu dovesti do pada vlade.

Jedan od čelnika Fronta, Andrija Mandić, najavio je da će Front svim "antirežimskim" snagama predložiti organizovanje protesta, izglasavanje nepoverenja vladi i formiranje prelazne koja bi pripremila "slobodne i fer" izbore.

Kazao je da će na narednom protestu okupljenima "podneti izveštaj" o toj inicijativi.

Mandić je rekao da Front želi da bude "kooperativan i solidaran" u ostvarenju zacrtanih političkih ciljeva i metoda borbe.

Podvukao je da u prelaznoj vladi "nema mesta" za aktulenog premijera Djukanovića.

Mandić je saopštio da je pre protesta bio u Moskvi, koju je nazvao "najvažnijom medjunarodnom adresom", i kazao da Front poslednjih dana i na "zapadnim adresama" objašnjava razloge zbog kojih na ovaj način traži promene u Crnoj Gori.

Front već pet meseci bojkotuje rad Skupštine i protestima traži ostavku premijera Mila Djukanovića. Frontu se do sada u organizaciji protesta nisu pridržile ostale opozicione partije.

Na skupu su nošene slike ruskog predsednika Vladimira Putina, okupljeni su zviždali na pomen SAD i Evropske unije, čiji ambasadori pozivaju na dijalog o problemima u društvu u okviru institucija.

XS
SM
MD
LG