Dostupni linkovi

Tuča navijača 'Budućnosti' i 'Škendije'


Jedanaest lica je povrijeđeno, od kojih dva teže, u sukobu navičaja podgoričkog Rukometnog kluba "Budućnost" i Fudbalskog kluba "Škendija" iz Tetova u blizini planinskog prevoja Straža na zapadu Makedonije.

Dvojica teže povređenih navijača podgoričke "Budućnosti" su nakon ukazane ljekarske pomoći u Gostivaru prebačeni u skopske klinike, dok su ostali nakon pružanja pomoći pušteni.

Incident se dogodio u nedelju popodne na Sretkovskom mostu, kada je grupa navijača "Škendije" kamenicama i tvrdim predmetima gađala dva autobusa sa navijačima "Budućnosti", koji su išli na utakmicu u Skoplje.

Nakon što su navijači "Škendije" počeli da bacaju kamenice iz autobusa su izašli crnogorski navijači i došlo je do masovne tuče, saopšteno je iz makedonske policije.

Makedonski mediji prenose da je policija intervenisala i u blizini skopskog hotela "Holidej in", gdje je došlo do sukoba grupe navijača podgoričke "Budućnosti" sa grupom lokalnih Albanaca.

Do sukoba je došlo i u trgovinskom centru u Skoplju, gdje je polomljeno nekoliko izloga, a makedonski mediji prenose da su crnogorski navijači koristili hladno oružje i palice.

XS
SM
MD
LG