Dostupni linkovi

Mogherini čestitala Zvizdiću predaju aplikacije za članstvo u EU


Federica Mogherini

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u subotu u Minhenu s visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, s kojom je razgovarao o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Govoreći o predaji aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, koja će se desiti u ponedjeljak, 15. februara u Briselu, visoka predstavnica Mogherini je rekla da je impresionirana uspjesima koje je Bosna i Hercegovina uspjela postići u kratkom periodu, od početka prošle godine do danas.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao Mogherini s realiziranim ciljevima iz Reformske agende i s ekonomskim i političkim pokazateljima koji su u konstantnom pozitivnom porastu.

Mogherini je pohvalila napore vlasti u BiH, čestitala na vidljivom napretku i rekla da je BiH dobra vijest u vremenima kada ih ima veoma malo.

Predsjedavajući Zvizdić i visoka predstavnica Mogherini su se sastali na marginama 52. Konferencije o sigurnosti, koja je okupila oko 600 svjetskih zvaničnika i koja se od petka održava u Minhenu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

XS
SM
MD
LG