Dostupni linkovi

Cormack: SAD ne ruše vlast u Republici Srpskoj


Maureen Cormack
Maureen Cormack

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack izjavila je da SAD nemaju nikakave namjere da ruše bilo koju vladu u BiH, pa ni u Republici Srpskoj (RS), niti bilo gdje drugo.

Kometarišući tvrdnje koje se mogu čuti u RS o navodnim planovima za rušenje vlasti RS-a, koje treba da provede opozicija, a iza čega stoji međunarodni faktor prije svega SAD, Cormack je za BN televiziju naglasila da to nije istina.

Ponovila je da SAD podržavaju RS kao dio BiH.

"Jasno je da poštujem BiH državu i dva entiteta, Federaciju i RS. Znam da stalno čujemo da SAD i Američka ambasada pokušavaju da unište RS, a to nije istina. Prošle godine smo blisko sarađivali sa ljudima, ali i prije toga kroz programe USAID-a da bismo pomogli zajednicama da se oporave od poplava"navela je ambasadorica Cormack i dodala da je želja SAD-a da BiH, svi njeni dijelovi, postanu stabilna i prosperitetna zemlja.

Navodeći da se BiH kreće ka pridruživanju EU, dodala je i da se nada da će 15. februara BiH podnijeti aplikaciju za kandidatski status u Evropskoj uniji. "

Aplikacija podrazumjeva samo još više posla. Postoji ogromna količina posla koji će uslijediti, tako da cijenimo opredjeljenje vlada na svim nivoima da na tome rade, jer smatramo da je to od esencijalne važnosti", zaključila je američka ambasadorica.

XS
SM
MD
LG