Dostupni linkovi

Crnoja podnio ostavku


Crnoja, ipak, podnio ostavku

Mijo Crnoja, koji je pred šest dana prisegnuo kao ministar ratnih veterana u hrvatskoj Vladi, podnio je sinoć ostavku na svoju funkciju. Posljednjih dana hrvatski mediji upozorili su na niz afera vezanih uz njegovo nenamjensko korištenje namjenskih kredita, manipulacije sa građevinskim zemljištem koje je dobio kao hrvatski ratni veteran, prijavljivanje na krivoj adresi radi varanja države na lokalnom porezu i još niz drugih.

Razgovori premijera Tihomira Oreškovića s Crnojom trajali su dva dana, a uključeni su i nezavisni pravni eksperti koji su pregledali dokumentaciju kojom je Crnoja mahao pred kamerama. Crnoja, kojeg je na ovu funkciju kandidirao HDZ, a za njim i predsjednik njegove stranke i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko su za ovu ostavku izravno optužili medije koji su o tome pisali.

Iz manjinske stranke vladajuće koalicije – Mosta – ocijenili su kako u Crnojinom slučaju nema kaznene, ali da ima moralne i političke odgovornosti. HDZ će vrlo brzo predložiti novog ministra ratnih veterana, a mnogi upozoravaju kako je vrlo vjerojatno da će neke od afera u koje je Crnoja upleten dobiti i pravosudni epilog.

XS
SM
MD
LG