Dostupni linkovi

Vujović o izglasavanju povjerenja Vladi


Zlatko Vujović
Zlatko Vujović

Posljednjim manevrom Milo Đukanović je uspio da prebaci loptu u dvorište opozicije, ocjenjuje za RSE politički analitičar, direktor nevladine organizacije CEMI, Zlatko Vujović.

"Ne samo da je prihvatio zahtjeve Pozitivne, već je otišao i korak dalje. Njegova ponuda je u stvari rekonstrukcija Vlade, koja se izjednačava sa onim konceptom prelazne vlade koji je opozicija tražila i na neki način pokušavala da, tumarajući, definiše", kaže Vujović.

Ono što će biti veliki izazov opoziciji, smatra Vujović.

"Teško se može očekivati da opozicija traži od Đukanovića da podnese ostavku, ako je Vlada legalno izabrana, ima legitimnu većinu, a spremna je da prihvati sve one dodatne zahtjeve da bi se obezbijedila regularnost. Vidimo da je Đukanović prihvatio da opozicija upravlja onim resorima koji su označavani kao oni iz kojih se zloupotrebljavaju resursi države i koji se koriste u predizborne svrhe. Ako je on spreman da im ponudi da kontrolišu i upravljaju tim resorima, onda je teško objasniti zašto opozicija to neće da prihvati. Bez obzira što treba biti svjestan i onih zamki koje takvo prihvatanje može da donese", ocjenjuje Vujović. OPŠIRNIJE

XS
SM
MD
LG