Dostupni linkovi

Radončić osumnjičen za još jedno krivično djelo


Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić

U Tužilaštvu BiH završene su prve procedure u vezi sa predstojećim saslušanjem predsjednika Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudina Radončića koji je osumnjičen za ometanje rada pravosuđa, čemu je danas dodat osnov sumnje i za navodnu aferu u vezi sa ambasadorskim mjestom u Sloveniji, tvrdi njegov advokat Dragan Barbarić.

Nakon završene rasprave u Tužilaštvu BiH, Barbarić je nazvao skandaloznim ponašanje Tužilaštva.

"Radončić je danas dao izjavu u Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/, a inspektori su radili po nalogu tužioca. Odmah nakon toga, po dolasku u prostorije Tužilaštva BiH vidjeli smo potpuno novi osnov sumnje jer je dodato novo krivično dijelo. Ja nisam potpisao zapisnik, nije ni advokat Vasvija Vidović. To je skandal", naveo je Barbarić, prenose mediji.

Lider SBB-a predat je danas Tužilaštvu BiH uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.

Iz Tužilaštva BiH danas je samo kratko saopšteno da će "postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 časa ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima".

Pripadnici Sipe uhapsili su juče Radončića, po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa, a ranije su u istoj akciji, zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija, uhapšeni sekretar Ministarstva za bezbjednost BiH Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, koji su članovi SBB-a.

XS
SM
MD
LG