Dostupni linkovi

Dodik: Specijalci-pljačkaši će završiti u zatvoru


Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Derventi da će "završiti u zatvoru" pripadnici Specijalne policije RS-a od kojih su, kako je naveo, neki priznali da su učestvovali u oružanoj pljački u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška u mjestu Cerovljani, kada je ukradeno 617.000 KM, vlasništvo Unicredit banke Banja Luka.

Dodik tvrdi da je zadovoljan radom MUPRS-a u rasvjetljavanju pljačke koju su izvršili "specijalci" na autoputu Banja Luka-Gradiška, navodeći da je i to "dokaz da RS ima stabilne institucije" i da će svi oni, uključujući i "specijalce" koji su učestvovali u pljački, snositi posljedice i odgovarati za svoja nedjela.

Ustvrdio je da je postupak dokazivanja učešća "specijalaca" u oružanoj pljački trebalo pažljivo dokazati, kako bi se slučaj mogao presecesuirati.

"Dvojica njih su priznala da su ostali učestvovali u tome, imamo dokaze, materijale", naveo je Dodik i dodao da ova "perfektna akcija policije" na otkrivanju pripadnika Speicjlane policije RS-a u pljački "može samo da ojača povjerenje u institucije kao što je policija".

Uhapšeni specijalci MUP-a Republike Srpske nalaze se pod istragom i za spektakularnu pljačku filijale Unikredit banke u centru Kotor-Varoša iz koje je 15. augusta 2014. godine ukradeno 200.000 maraka, objavio je danas banjalučki list "Press", a Dodik kaže da, ako se vezuju i za još neke kriminalne radnje, "mjesto im je u zatvoru i jasno je da će tamo i završiti".

XS
SM
MD
LG