Dostupni linkovi

Jovanović: U februaru odluka o dogovoru opozicije u Srbiji


Početkom februara biće donijeta odluka o tome da li će proevropska opozicija u Srbiji izaći na izbore na jednoj ili više izbornih lista, izjavio je danas predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Političkog savjeta Demokratske stranke (DS) Dragoljubom Mićunovićem i predsjednikom Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisom Tadićem, kazao da će odluka o načinu izlaska na izbore biti stvar zajedničkog dogovora.

"Ovi razgovori su potrebni zbog društva koje od nas očekuje ozbiljnost, u ovom trenutku kada se svaki naš birač osjeća nesigurno. Naš odgovor će biti zajednički i biće izraz zrelosti i sposobnosti da se odgovori na političku situaciju u zemlji. Mi želimo da pobijedimo Vučića i prvi korak je ovakva vrsta razgovora", kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima prethodni sastanak u DS-u bio veoma dobar i važan zbog stava da oni neće ulaziti u koalicije sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem.

On je kazao i da su se stranke usaglasile da nema velikih razlika oko osnovnih načela i da je samo stvar proračuna izbornih rezultata kako će opozicija izaći na izbore.

Dragoljub Mićunović kazao je da je okupljanje opozicije "pitanje buđenja društva" i da je poziv otvoren svima koji "žele da žive u pristojnoj državi".

XS
SM
MD
LG