Dostupni linkovi

Pripreme za dijalog u toku


Pripreme za predstojeću rundu dijaloga premijera Kosova i Srbije su u toku, potvrdila je za RSE Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Komentarišući zahteve iz Beograda da se preispita učešće Srbije u dijalogu sa Kosovom nakon presude Oliveru Ivanoviću, zamenik ministra za lokalnu samoupravu Kosova Bajram Gecaj kaže kako želi da veruje da se radi o političkim izjavama za unutrašnju potrebu.

"Na Kosovu postoji red i zakon i ko god prekrši red i zakon taj treba da odgovara za to. To je odluka suda i kao takva treba da se poštuje. Mi smo za nastavak dijaloga i dijalog će se nastaviti jer je to u interesu dve strane - i Kosova i Srbije. Ne verujem da će ove Đurićeve izjave uticati na nastavak dijaloga. Ne zaboravimo, u Srbiji se u aprilu održavaju izbori i smatram da su ove izjave za unutrašnju upotrebu“, izjavio je Gecaj za RSE.

Gecaj je prethodno za naš izjavio da datum dijaloga još nije zvanično određen, ali je siguran da će dijalog biti nastavljen.

„Dijalog može da se nastavi na različitim nivoima. Još nije sigurno za susret premijera, ali dijalog može da se nastavi na tehničkom nivou“, kazao je on. OPŠIRNIJE u tekstu Amre Zejneli

XS
SM
MD
LG