Dostupni linkovi

SDP danas donosi stav o povjerenju Đukanovićevoj vladi


Socijaldemokratska partija (SDP), manja članica vladajuće koalicije u Crnoj Gori danas će, na stranačkim organima, donijeti konačnu odluku o tome kako će se izjasniti o povjerenju Vladi Crne Gore, na sjednici parlamenta 25. januara, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević.

Govoreći o tome šta će se desiti ako Vlada ipak dobije povjerenje, te da li će SDP izaći iz vlasti, Konjević je rekao "da je procedura razrješenja ministra poznata".

Premijer Milo Đukanović je krajem decembra, nakon brojnih sukoba u vladajućoj koaliciji inicirao provjeru povjerenja njegovoj vladi u parlamentu, a sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se o tome raspravljati zakazana je za ponedjeljak.

Gotovo sve partije u crnogorskom parlamentu izjasnile su se o tome kako će glasati, a čeka se odluka Pozitivne Crne Gore, koja će biti poznata u nedjelju.

Lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, sinoć je, gostujući na Televiziji Vijesti, rekao da "Vlada Crne Gore, do danas, nema podršku njegove partije", poručujući da bi volio da DPS bude u opoziciji, ali ne i da opozicioni Demokrtski front bude na vlasti.

XS
SM
MD
LG