Dostupni linkovi

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Radakovića i Pejića za ratni zločin


Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Milorada Radakovića i Gorana Pejića tereti da su počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti nad civilnim stanovništvom hrvatske i bošnjačke nacionalnosti na području opštine Prijedor, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju Suda BiH se navodi da su prema optužnici, koja je potvrđena 11. januara, Milorad Radaković, kao pripadnik rezervnog sastava milicije Stanice javne bezbjednosti Prijedor, i Goran Pejić, kao pripadnik za sada neidentifikovane vojne ili policijske formacije, u okviru širokog i sistematičnog napada doprinijeli počinjenju progona civilnog stanovništva.

Prema navodima optužnice Radaković i Pejić su izvršili napad na porodicu Ećimović i ubistvo petoro članova te porodice, čime su zaplašili i uputili zlokobnu poruku i prijetnju preostalom civilnom stanovništvu hrvatske nacionalnosti na području naselja Tukovi i cijele opštine Prijedor da su nepoželjni na tom području i da ih čeka ista sudbina.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su Radakovića i Pejića na području Prijedora 17. juna prošle godine.

XS
SM
MD
LG