Dostupni linkovi

Vladajući u RS tražili smjenu predstavnika opozicije sa čela Odbora za bezbjednost


Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS glasovima članova iz vladajuće koalicije zatražio je danas smjenu Milanka Mihajlice iz opozicionog Saveza za promjene s čela tog odbora zbog njegovih ocjena o rada MUP RS datih posle hapšenja pripadnika Specijalne jedinice RS, koji su učestvovali u oružanoj pljački oko 300.000 eura.

Potpredsjednik Odbora Zoran Hadžić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) rekao je novinarima da je Mihajlica optužio MUP RS zbog oružane pljačke, u kojoj su u septembru prošle godine učestvovali pripadnici Specijalne policije, a da prethodno nije sazvao sjednicu skupštinskog Odbora.

Prema njegovim rečima, Mihajlica je na taj način "nanio štetu jednoj od rijetkih važnijih insistucija RS, čija nadležnost nije prenijete na nivo BiH".

"Mi osudjujemo pljačku koja se desila, ali se ne može osuditi cijela institucija zbog pojedinih njenih pripadnika", kazao je Hadžić.

Mihajlica je posle sednice skupštinskog odbora rekao da optužbe Specijalnog tužilaštva pokazuje da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi i da je to dovoljan razlog da se skrene pažnja na političku i svaku drugu krizu u RS.

On je naveo da od ranije postoji plan njegove smene, kako bi se na njegovo mjesto postavio neko iz vladajućeg SNSD-a.

On je prije par dana izjavio da je "skandalozno" što su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS učestvovali u oružanoj pljački 600.000 maraka (oko 300.000 eura) UniCredit banke iz blindiranog vozila agencije "Sektor Sekjuriti" na autoputu Banjaluka- Gradiška 22. septrembra prošle godine.


XS
SM
MD
LG