Dostupni linkovi

Tadić: Savez SDS-a, LDP-a i LSV-a za izbore


PredsJednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas, nakon sastanka sa liderima Liberalno demokratske partije (LDP) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), da će tim strankam predložiti formiranje saveza za najavljene vanredne parlamentarne izbore.

Tadić je na konferenciji za novinare u sJedištu SDS-a u Beogradu rekao da su otvoreni za razgovor i s drugim strankama i da će predstavnici tog bloka sjutra razgovarati s predstavnicima Demokratske stranke (DS).

"Najveći problem je Vlada Srbije koja je stvorila 150.000 novih građana koji žive u uslovima apsolutnog siromaštva, ona nema razvojna rešenja, bavi se nerealnim obećanjima poput plate od 500 eura, što podrazumijeva godišnji rast od 10 odsto, a to je nemoguće", rekao je Tadić.

Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović ocijenio je da je premijer Aleksandar Vučić odlučio da budu održani vanredni parlamentarni izbori kako bi obnovio vlast, kao i da je glavni cilj najavljenog saveza da pobijedi Vučića.

Upitan da li će doći do konkretnije saradnje sa DS-om, Jovanović je ocijenio da nije ključno pitanje odnosa tog opozicionog bloka i DS-a, već kako pobijediti Vučića.

Lider LSV Nenad Čanak najavio je da će danas biti održana sjednica Predsjedništva te stranke na kojoj će biti riječi o, kako je rekao, tačkama oko kojih se LSV nedvosmisleno slaže sa SDS-om i LDP-om, ali i oko onih u vezi kojih postoji različita viđenja.

"Srbiji je potrebna tačna, ozbiljna i principijelna opozicija danas da bi sjutra imali takvu vlast", rekao je Čanak.

XS
SM
MD
LG