Dostupni linkovi

CIK: Dautbašić i Jusić ispunjavaju uslove za ministra, odnosno zamjenika


Centralna izborna komisija /CIK/ BiH izdala je danas potvrde da kandidati SBB-a Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju uslove za imenovanje na funkcije ministra, odnosno zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH, saopšteno je iz CIK-a.

CIK i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH ranije su primili od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića zahtjev za provjeru Dautbašića kao kandidata za ministra komunikacija i transporta i Jusića za zamjenika ministra odbrane.

Iz SIPE je saopšteno da će izvršiti potrebne provjere koje se odnose na istinitost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascu izjave CIK-a BiH i rezultate dostaviti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Rok SIPE za provjeru kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH je 30 dana i teče od dana primanja zahtjeva za provjeru, odnosno od 12. januara.

Imena dvojice kandidata SBB-a za ove funkcije Zvizdiću su dostavljena u ponedjeljak, 11. januara - istog dana kada je SIPA, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsila Dautbašića zbog zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

XS
SM
MD
LG