Dostupni linkovi

Privremeno uklanjanje žice na granici kod Kupe


Slovenija će zbog rasta vodostaja Kupe privremeno ukloniti žicu na granici sa Hrvatskom, koja je postavljena s ciljem sprečavanja ulaska migranata u tu zemlju.

Predstavnici slovenačke Vlade sastali su se sa predstavnicima ribolovačkih društava uz rijeku Kupu i saopštili im da žica na granici sa Hrvatskom ostaje, ali će biti privremeno uklonjena zbog rasta vodostaja.

Slovenački državni sekretar zadužen za migracije Boštjan Šefic rekao je nakon sastanka da će žica na Kupi ostati, ali je ovih dana zbog porasta vodostaja na nekim mjestima privremeno uklonjena, a dijelom će biti zamijenjena metalnom panel-ogradom bez žilet-žice, sa mogućnošću prelaza ograde na mjestima gdje se nalaze turistički kampovi, škole i na nekim drugim mjestima.

Šefic je na konferenciji za novinare rekao da će slovenačka Vlada razmotriti zahtjeve turističkih organizacija i robolovnih društava da im se zbog ekonomske štete nakon podizanja ograde isplati odšteta.

Slovenija je do sada "tehničke prepreke", odnosno ogradu za migrante postavila na 155 kilometara na 44 različita sektora granice s Hrvatskom.

XS
SM
MD
LG