Dostupni linkovi

Srbija: Počelo Evropsko prvenstvo u vaterpolu


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić večeras je u beogradskoj "Kombank areni" svečano otvorio Evropsko prvenstvo u vaterpolu, na kome se takmiči 16 selekcija u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

"Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima u sportu i poverenju koje Srbija ima u međunarodnoj sportskoj zajednici, ukazana nam je čast da budemo domaćini 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu. Za nas je ovaj događaj prilika da svet bolje upozna Srbiju, da vas dočekamo u poslovičnom gostoprimstvu koje je deo naše vekovne tradicije", rekao je Nikolić, koji je i predsednik Organizacionog odbora prvenstva.

Nikolić je naglasio da je vaterpolo srpski brend, jer donosi najviše trofeja, što ga čini ponosnim, prenijeli su beogradski mediji.

"Značaj unapređenja vaterpola, ali i sporta uopšte, kao dela vaspitanja mladih, razumemo kao jedan od važnijih nacionalnih prioriteta. Poverenje Evropskog vaterpolo saveza da budemo domaćin prestižnom sportskom događaju `starog kontinenta`, samo je još jedna potvrda da je ta odluka Srbije ispravna", poručio je Nikolić pred oko 11.000 navijača.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio je Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću na pomoći u organizaciji turnira.

Poslije svečanog otvaranja odigrana je utkamica između Srbije i Hrvatske. Slavila je domaća selekcija s rezultatom 13:6.

Svih 100 mečeva Evropskog prvenstva, na kojem Srbija u muškoj kategoriji cilja na treću uzastopnu zlatnu medalju, igraće se u montažnom bazenu u Kombank areni. Evropsko prvenstvo u Beogradu trajaće do 23. januara.

XS
SM
MD
LG