Dostupni linkovi

SDP još nema stav o glasanju o povjerenju Vladi CG


Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović kazao je da njegova partija još nije odlučila kako će glasati na sjednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o povjerenju crnogorskoj Vladi, ali ističe kako je siguran da će "SDP biti jedinstven u svojoj odluci”.

Premijer Milo Đukanović inicirao je, a Vlada prihvatila, da se narednih dana, navjerovatnije 21.januara, u parlamentu provjeri pitanje njenog legitimiteta.

U vladajućoj koliaciji u Crnoj Gori na liniji DPS - SDP veće duho postoje mimoilaženja.

Na pitanje kojoj odluci su bliže da glasaju za ili protiv Vlade, Šabović je kazao da će glasati onako kako se od njih očekuje, obzirom da DPS, kako kaže, "udara po njima kako stigne”

"Jasno je kako ćemo glasati, prvenstveno zbog toga što se koalicioni sporazum ne ispunjava. Udaraju po nama kako stignu, i zato ćemo im dati odgovor koji zaslužuju”, kazao je Šabović.

Na pitanje da li se plaše činjenice da bi u slučaju da glasaju protiv Vlade, mogli ostati bez jedne ministarske fotelje koje ima SDP, funkcioner ove partije kaže da se "ne plaše ničega”.

Podgoričke Dnevne novine u vrhu SDP saznaju da Predsjedništvo stranke još nije odlučilo kako će njihovi poslanici glasati kada se u parlamentu bude postavilo putanje poverenje Đukanovićevom kabinetu, te da je ocjena Šabovića njegov stav.

XS
SM
MD
LG