Dostupni linkovi

Više od 560.000 migranata ušlo u Hrvatsku


Više od 560 tisuća migranata ušlo je u Hrvatsku od početka migracijske krize, a u subotu su do 9 sati došla 934 migranta, objavilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 934 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu bile su četiri osobe. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 560.564 migranata, navodi MUP koji i dalje očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

U petak je ušlo 1.840 migranata. Oni se iz prihvatnoga tranzitnog centra u Slavonskom Brodu prevoze do slovenske granice.

Po ocjeni Ujedinjenih naroda (UN), Europa je u središtu najveće migrantske krize od Drugoga svjetskog rata.

UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavili su 22. prosinca da je broj izbjeglica i imigranata koji su kopnom i morem ove godine stigli u EU prešao milijun. UNHCR očekuje da će se sličan priljev nastaviti i u 2016.

Više od 3.770 migranata i izbjeglica u 2015. godini izgubilo je život u pokušaju da se dokopa Europe preko Mediteranskoga mora, pa je tako protekla godina bila najsmrtonosnija otkad se bilježe podaci o onima koji traže utočište od konflikata i siromaštva, najnoviji su podaci IOM-a, prenosi Hina.

XS
SM
MD
LG