Dostupni linkovi

Ruski partrijarh zabrinut zbog stanja u Crnoj Gori i članstva u NATO


Ruski patrijarh Kiril izrazio je zabrinutost zbog stanja u Crnoj Gori, kao i njenog puta u NATO.

"Veoma smo zabrinuti zbog onog što se dešava u Crnoj Gori. Vidimo da se narod protivi ulasku u NATO i da se ovi protesti suzbijaju", rekao je patrijarh Kiril.

Ruski patrijarh je ocijenio da u Evropi danas ima veoma malo istinski suverenih država, te da te zemlje koje su u znatnoj mjeri sačuvale svoj suverenitet trpe pritisak i negativan odnos evropske većine.

"Duboko sam uvjeren da na te emocije ne treba obraćati pažnju zato što gubitak suvereniteta, posebno u humanitarnoj sferi, može nanijeti nepopravljivu štetu životu naroda", rekao je ruski patrijarh u razgovoru sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem u Moskvi.

On je poručio da je Rusija danas u punoj mjeri suvjerena država i da taj suverenitet koristi za svoju sopstvenu i zaštitu svojih prijatelja, prenosi Mitropolija crnogorskoprimorska SPC sa Cetinja.

Kako se navodi u saopštenju u ponedjeljak, 28. decembra, nakon svete službe u Sretenjskom manastiru u Moskvi, patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril susreo se sa Selakovićem i njegovom pratnjom.

XS
SM
MD
LG