Dostupni linkovi

Vujanović: NATO poziv najveće priznanje


Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, čestitao je građanima predstojeće novogodišnje praznike, navodeći kako je godina za nama "u mnogo čemu najvrednija nakon obnove nezavisnosti Crne Gore".

Podsjećajući da je u godini na izmaku Crna Gora dobila pozivnicu za NATO, on je rekao da su samo nakon devet godina od nezavisnosti naše granice postale dio kolektivne bezbjednosti.

Predsjednik smatra i da su crnogorska ekonomija i njen politički ugled dobili novu vrijednost, njene evropske integracije novi podstrek.

"NATO integracije su veliko priznanje posvećenosti Crne Gore vrijednostima ove integracije, ali i velika obaveza da u njene prednosti uvjerimo i one koji joj nijesu naklonjeni. Protekla godina je godina uspjeha evropskih integracija. Otvorili smo novih šest poglavlja, ukupno dvadeset i dva, sa realnom šansom da naredne godine otvorimo i preostala i nastavimo da budemo primjer dobre dinamike evropskih integracija i partner EU koji zavređuje maksimalno ubrzanje pristupnih pregovora", rekao je Vujanović.

On je podsjetio da je 2015. godina bila godina nastavka privrednog rasta.

XS
SM
MD
LG