Dostupni linkovi

CG Vlada: 130 000 eura oštete za pretučenog Martinovića


Crnogorska Vlada izdvojila je 130.000 eura za obeštećenje Milorada Martinovića koji je prebijen na protestu u Podgorici 24. oktobra, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Na pitanje Pobjede kako će MUP reagovati da se, povodom slučaja Martinović, spere ljaga sa rada profesionalnih policajaca, MUP-a pa i Vlade, Konjević je poručio da su već reagovali.

"Vezano za konkretan slučaj gospodina Martinovića, MUP je u protekla dva mjeseca, na inicijativu Martinovićevog pravnog zastupnika, razgovarao o načinima da pokažemo odgovornost države, mimo krivičnopravne i disciplinske odgovornosti", kazao je Konjević.

On je otkrio da je Vlada u ponedjeljak usvojila, na prijedlog MUP-a i uz prethodni dogovor advokatskog tima MUP-a i Martinovića, sporazum o vansudskom poravnanju u kojem će država nadoknaditi materijalnu, nematerijalnu i svaku drugu vrstu štete koju je pretrpio Martinović i njegova imovina.

"Sporazumjeli smo se i Vlada je usvojila da država plati odštetu od 130.000 eura za materijalnu i nematerijanu štetu i svaku buduću štetu koja bi po njega mogla da nastane. To je poruka države kada se dese nemili incidenti da se takva postupanja i zloupotreba ovlašćenja ne vrše u ime države. I poruka odgovornosti prema građaninu Martinoviću, ali i poruka da država ne ohrabruje da se bilo ko ponaša izvan zakona", kazao je Konjević.

XS
SM
MD
LG