Dostupni linkovi

Završana istraga protiv kapetana Dragana, optužnica do januara


Hrvatsko državno odvjetništvo zaključilo je istragu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, a za koji dan će biti podignuta i optužnica. To se svakako mora napraviti do 7. januara iduće godine jer u protivnom Vasiljkovića više ne mogu držati u zatvoru.

Australija ga je izručila početkom jula nakon 10 godina pravnih zavrzlama oko samog prebacivanja u Hrvatsku. Vasiljković je smješten u posebnu solo ćeliju u splitskom zatvoru na Bilicama i na smještaj nema apsolutno nikakvu primjedbu.

Do sada je bio osumnjičen za ratni zločin na okupiranim područjima Hrvatske tokom Domovinskog rata, a što će se sve naći u optužnici, trebalo bi biti uskoro poznato.

Kapetan Dragan se uoči izručenja Hrvatskoj požalio kako su mu otkazali advokati pa mu je sud dodijelio branitelja po službenoj dužnosti, iskusnog kaznenjaka Darka Stanića. Vasiljković je, međutim, odlučio da ga brani zagrebačka odvjetnica Slađana Čanković, koju smo danas kontaktirali oko završetka istrage, no nije nam se, nažalost, javila na mobitel.

Pretpostavlja se da će Državno odvjetništvo tražiti produženje pritvora te da će Vasiljković suđenje dočekati u ćeliji na Bilicama.

XS
SM
MD
LG