Dostupni linkovi

Vučić: Biće smijenjeni i neki direktori "jačih" preduzeća


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pojedini direktori javnih preduzeća biti smijenjeni i precizirao da će među njima biti i "onih jačih".

Vučić je, nakon otvaranja dionice istočnog kraka Koridora 10 Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23 km, odgovarajući na pitanje novinara koji će direktori biti smijenjeni rekao:

"O tome sam govorio na sjednici vlade na kojoj su bili pojedini direktori javnih preduzeća. Nisam o tome javno govorio", rekao je premijer i dodao da će biti smjena.

Na pitanje da li će među smenjenima biti i direktor Srbijagasa, ili direktor nekog drugog "jakog" preduzeća, on je rekao:

"Biće neko od "jačih preduzeća".

Tanjug je ranije danas nezvanično saznao da je premijer Vučić najavio, na sjednici vlade, smjenu pojedinih direktora javnih preduzeća, koji nisu opravdali očekivanja, a ostalima, koji su poslovali s dobiti, zahvalio na doprinosu budžetu i - dodatno "podigao ljestvicu" za sljedeću godinu.

"To što ćemo smijeniti pojedine ljude biće znak naše odlučnosti da sprovedemo reforme", rekao je premijer na sjednici vlade, saznaje Tanjug.

XS
SM
MD
LG