Dostupni linkovi

Mustafa: Nova runda dijaloga o sprovođenju dogovorenog


Premijer Kosova, Isa Mustafa, izjavio je u sredu da će se na predstojećoj rundi dijaloga sa Srbijom u januaru zatražiti sprovođenje dosadašnjih sporazuma postignutih u Briselu, javlja dopisnik RSE iz Prištine.

Na posljednjoj konferenciji za novinare u 2015., Mustafa je rekao da je u svačijem interesu da se to desi, da se uspostavi normalizacija odnosa, da se ugase sve paralelne strukture koje i dalje funkcionišu.

“Druga pitanja o kojima smatramo da ćemo razgovarati je vazdušni i železnički saobraćaj. Ta pitanja su u pripremi i omogućiće olakšice u saobraćaju i za putnike i za privredu. Jedno od osetljivih pitanja je i pitanje nestalih koje se bolje treba tretirati”, kazao je Mustafa.

Govoreći o Zajednici opština sa srpskom većinom, Mustafa je rekao da je interpretacija Ustavnog suda po tom pitanju veoma dobra, te najavio da će Ustavni sud u budućnosti razmotriti i Statut na osnovu kojeg će se Zajednica formirati.

„Statut određuje obaveze a one ne mogu biti van zakonskog okvira, evropske karte i lokalne samouprave“, kazao je Mustafa.

XS
SM
MD
LG