Dostupni linkovi

Stefanović: Odluka o direktoru policije narednih nekoliko dana


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nema novih informacija u vezi smjene direktora policije Milorada Veljovića i da će o tome odlučiti u narednih nekoliko dana.

"Za sada nema ništa novo. O tome ću odlučiti u narednih nekoliko dana i odmah ću sazvati konferenciju za novinare", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Beogradski mediji su 18. decembra prenijeli da će Veljović biti penzionisan, a Stefanović je istog dana rekao da će se povodom toga "narednih dana obratiti javnosti".

Upitan šta je prema njegovom mišljenju bila najveća bezbjednosna prijetnja za Srbiju u 2015. godini, Stefanović je odgovorio da na sreću nije bilo velikih izazova koji bi ugrozili sigurnost.

"Ono što bih izdvojio je više od 600.000 migranata, što je svakako bio bezbjednosno-logistički izazov za zemlju, ali su ministarstva pokazala da mogu da odgovore tom izazovu", rekao je Stefanović.

On je naveo i pitanje terorizma u regionu kao i terorističke prijetnje "Islamske države" Balkanu, što je bio dodatni razlog za pojačane mjere bezbjednosti u Srbiji.

"Srbija je pokazala odgovornost u tom smislu, ali je to izazov na kome moramo da radimo na globalnom nivou", rekao je Strefanović.

XS
SM
MD
LG