Dostupni linkovi

Rusija uvodi dodatne ekonomske mjere protiv Turske


Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je danas uredbu o primjeni dodatnih ekonomskih mjera protiv Turske od 1.januara, navodi se u saopštenju pres-službe kabineta ministara.

"Sačinili smo spisak određenih vrsta usluga koje na teritoriji Rusije pružaju organizacije pod jurisdikcijom Republike Turske, kao i organizacije koje kontrolišu građani Turske i/ili organizacije koje su u nadležnosti Republike Turske, a koje su zabranjene od 1. januara 2016. godine", navodi se u istom saopštenju.

U skladu sa ovom uredbom, Moskva je zabranila poslovanje u Rusiji svim turskim turističkim agencijama, hotelima i kompanijama koji pružaju usluge iz oblasti hotelijerstva, prenosi "Sputnjik".

Zabrana se, takođe, odnosi na građevinske poslove, arhitekturu i drvnu industriju.

Odnosi Moskve i Ankare pogoršali su se nakon što je ruski borbeni avion "Su-24" oboren 24. novembra projektilom koji je ispaljen iz turskog borbenog aviona "F-16" nad Sirijom.

Predsjednik Vladimir Putin je u novembru potpisao uredbu o uvođenju ekonomskih mjera protiv Turske, uključujući ograničenjakoja se odnose na rad, putovanja i trgovinu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG