Dostupni linkovi

Stefanović: Hapšenja 80 osoba nisu bila politička


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je navode da su akcije u kojima je širom Srbije uhapšeno 80 osoba, politička hapšenja.

Stefanović je za dnevni list Politika rekao da ne zna kome može da smeta što je 80 osoba uhapšeno u jednoj noći, jer su o sprovođenju te akcije odlučili policija i tužilaštvo.

"Ne mogu reći da su politička hapšenja akcije koje su se dešavale širom Srbije. To su slučajevi koji su se u slično vreme završavali. Finalizirani su poslednji delovi istrage u nekoliko nedelja iza nas. Potom su se tužilaštvo i policija odlučili da ovaj deo policijskih akcija bude sproveden u ovom danu. Ne znam kome to može da smeta", rekao je Stefanović.

On je u intervjuu koji će Politika u celini objaviti 3. januara kazao da "jedan ministar" ne može da odgovori zašto je dugo trajala istraga u policijskoj akciji "Rezač", jer bi to značilo da je vodio istrage i da se bavio tim poslom.

"Meni je važno da za one koji su uhapšeni postoji dovoljno dokaza da se kredibilno sumnjiče za izvršenje krivičnih dela", dodao je Stefanović.

XS
SM
MD
LG