Dostupni linkovi

MUP Srbije: Nisu prekoračena ovlašćenja


MUP Srbije: Nisu prekoračena ovlašćenja

MUP Srbije je sproveo hitnu istragu povodom privođenja Željka Bodrožića u Kikindi i utvrdio da policajci u tom mestu nisu prekoračili službena ovlašćenja.

Kako je saopšteno iz MUP-a, policija je, isključivo po naredbi Prekršajnog suda u Kikindi postupala u tom slučaju, jer joj je naloženo da sprovede Ž. B. u Okružni zatvor u Zrenjaninu. Policija je naredbu dobila 9. septembra i od tada je u tri navrata pokušala da postupi u skladu sa naredbom, ali međutim nije pronašla Ž. B.

Uputstvo o postupanju prema dovedenim i zadržanim licima jasno propisuje da se prilikom transporta lice vezuje sredstvima za vezivanje, međutim, kako se navodi, Ž. B. se oglušio o zakonito izdato naređenje ovlašćenog službenog lica i počeo da beži.

Policija je o događaju obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca u Kikindi, koji se izjasnio da u radnjama Ž. B. ima elemenata krivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira i naložio njegovo saslušanje u svojstvu osumnjičenog, kao i da se krivična prijava podnese u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG