Dostupni linkovi

Napadnuti antifašisti na protestu protiv mise za Pavelića


Grupu antifašista okupljena u inicijativu "Protiv fašizma", koja je organizovala protest protiv održavanja mise zadužnice za ustaškog poglavnika Antu Pavelića ispred bazilike Srca Isusova u Zagrebu, napala je grupa fašista, bacajući kante za smeće na njih.

''Na nekoliko stotina metara odavde (bazilike) napala nas je grupa od 10-15 fašista i pokušala doći do slabijih diijelova naše povorke. Izmijenjene su šake i udarci. Gađali su nas metalnim kantama za smeće. Nisu očekivali organiziraniji otpor. Nakon razmjene udaraca povukli su se glavom bez obzira'', kazao je Marko Milošević, član Radničke fronte i jedan od organizatora protesta za televiziju N1.

Ispred bazilike se uoči početka mise okupilo nekoliko desetina antifašista koji su uzvikivali parole ''Ustaše i četnici, zajedno ste bježali'', dok su im prilikom ulaska u crkvu neki odgovarali nacističkim salutiranjem i uzvicima 'Sieg heil', a okupljene demonstrante nazivali Srbima pjevajući ustaške pjesme.

U bazilici Srca Isusova se već godinama održava misa za ustaškog poglavnika, a tek poslednjih nekoliko godina građani su počeli demonstrirati zbog toga.

XS
SM
MD
LG