Dostupni linkovi

MUP KS nema saznanja o eventualnim napadima za novogodišnju noć


Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić kazao je kako je MUP KS, nakon svih dešavanja u BiH, regiji i svijetu koji se tiču narušavanja sigurnosne situacije, izvršio temeljnu procjenu sigurnosne situacije i razmijenio informacije sa svim obavještajnim i sigurnosnim agencijama u BiH i regiji putem Interpola.

Za najluđu noć u godini u glavnom gradu BiH bit će pojačane mjere osiguranja.

"Svakog mjeseca vršimo sigurnosnu procjenu i oktobru smo donijeli set pojačanih mjera sigurnosti . Ne možemo napraviti otklon prema sigurnosnim izazovima, ali usmjereni smo ka borbi protiv terorizma. MUP KS nema niti jedan operativno-obavještajni podataka da će doći do narušavanja sigurnosne situacije. Duži vremenski period radimo na organizaciji pojačanih mjera sigurnosti na mjestu održavanja javnog dočeka Nove godine i u KS", rekao je Ćosić medijima tokom Novogodišnji prijema za predstavnike medija u organizaciji ministra unutrašnjih poslova Ismira Juske i policijskog komesara.

Ćosić je istakao i kako je bitna saradnja s medijima dodavši kako će Uprava policije MUP-a KS i narede godine informisati građane blagovoremeno o svim događajima bitnim za njihov život i sigurnost u KS.

Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko kazao je kako medije smatra strateškim partnerom u poslu i da će se ta saradnja nastaviti i u narednoj godini. Dotaknuo se i novog Zakona o unutrašnjim poslovima KS koji će osigurati finansijsku samostalnost Uprave policije, a time i depolitizacija njenog rada. Zakon bi se u utorak trebao naći na dnevnom redu sjednice Skupštine KS.

XS
SM
MD
LG