Dostupni linkovi

Podgorica : Saslušan opozicionar Nebojša Medojević


Zamjenik osnovnog državnog tužioca Zoran Vučinić danas je, po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, saslušao predsjednika opoyicionog Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo lažno prijavljivanje zbog izjava datih crnogorskim medijima, a povodom hapšenja crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića u Bavarskoj, sa oružjem, samo nekoliko dana prije terorističkog napada u Parizu.

Vlada Crne Gore je podnijela krivičnu prijavu zbog sljedeće izjave i političkih ocjena Medojevića.

"Odluka tužilaštva bavarske i državnog tužilaštva u Minhenu da protiv crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića podignu optužnicu zbog “pripreme teškog nasilja i ugrožavanja države” je veoma zabrinjavajući pokazatelj da se u Crnoj Gori sklapaju dilovi oko prodaje naoružanja terorističkim organizacijama. DF je upozoravo da su lični kontakti Đukanovića sa, jednim od ključnih ljudi Hamasa Mohamedom Dahlanom, veoma opasni i da ugrožavaju interse Crne Gore i njen međunarodni kredibilitet. Đukanović i njegov režim se, zbog privatnih interesa, povezao s najopasnijim svjetskim terorističkim mrežama kojima je, preko Crne Gore, prodavano oružje, eksploziv i pružana druga logistička podrška", kazao je tada Medojević.

U Vladi su na to kazali da je tvrdnja Nebojše Medojevića o navodnoj povezanosti premijera Mila Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama iznijeta sa jasnim umišljajem i sadrži sva obilježja krivičnog djela lažnog prijavljivanja.

U PzP-u tvrde da je Vlada podnijela krivičnu prijavu protiv Medojevića zbog njegovih političkih ocjena, komentara i analiza, koje su bazirane na informacijama, saznanjima, analizama objavljenim u više destina domaćih i stranih medija, koje niti Đukanović niti Vlada nijesu nikada demantovali, niti su podigli krivičnu prijavu protiv bilo koga od autora ovih tekstova i TV priloga.

PzP će, poručuju, o ovom političkom progonu Medojevića zbog javno izrečenih politčkih stavova i ocjena, obavjestiti predstavnike EU i NATO, kao i centrale AECR i IDU čiji je PzP punopravan član.

XS
SM
MD
LG