Dostupni linkovi

Sirija: U ekslozijama na farmi ubijeno 17 pobunjenika


Snage odane sirijskoj vladi ubile su 17 pripadnika pobunjeničkih frakcija kada su aktivirale eksplozivne naprave na farmi na kojoj su se oni okupljali, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Do eksplozije je došlo u subotu uveče na farmi u selu Kfar Šams u južnoj provinciji Dara, prenosi AP.

Jedan od opozicionih aktivista iz Dare, Ahmad al Masalmeh, rekao je da je farma bila puna skrivenih bombi i da su ekslozivi u njima aktivirani kada su se pobunjenici okupili.

Sirijska novinska državna agencija prenela je da je nekoliko pripadnika islamskog pokreta Mutana ubijeno, kao i da su dva njihova skrovišta uništena u Kfar Šamsu.

Glavni komandant sirijskih pobunjenika Zahran Aluš ubijen je u subotu u vazdušnom napadu sirijskih snaga na obodima Damaska, saopštile su aktivističke grupe i sirijska vlada, mesec dana pre zakazanog početka mirovnih pregovora sirijske vlade i opozicionih pobunjeničkih grupa.

Aluš, koji je osnivač Armije islama, pobunjeničke frakcije koju podržava Saudijska Arabija, ubijen je 26. decembra u napadu na okupljene komandante pobunjenika u blizini predgrađa Damaska Otaja.

XS
SM
MD
LG