Dostupni linkovi

DS: Budžet Novog Sada za kampanju SNS-a


Novosadski odbor Demokratske stranke optužio je u nedelju gradske vlasti da su budžet za 2016. gotovo u celosti namenili za troškove predizborne kampanje Srpske napredne stranke.

"Budući da se kampanja vladajuće stranke za predstojeće lokalne izbore bazira na obećanjima o novoj fabrici delova i opreme za automobile, gotovo sva raspoloživa sredstva su planirana za uređenje Radne zone "Sever 4", u kojoj bi bi ta fabrika trebalo da započne s radom krajem sledeće godine", navodi se u saopštenju demokrata.

Ta stranka je istakla da su drastično umanjena sredstva za kulturu i ostala davanja, a subvencije javnim preduzećima za kapitalna ulaganja svedena sa 2,4 milijarde dinara na nešto više od milijardu, kako bi se "namakle" tri i po milijarde dinara, na koliko su procenjeni troškovi uređenja zemljišta, komunalnog opremanja i izgradnje potrebnih objekata.

"Gradska vlast u 2016. ne planira nijedan značajniji projekat u oblasti komunalnog opremanja i uređenja Novog Sada, jer ulazi u investiciju koja će se u najboljem slučaju otplatiti za nekoliko decenija, a sve ranije najavljene, pa i pripremljene, projekte odlaže za budućnost u koju više niko razuman ne može poverovati", poručile su demokrate.

Budžet Novog Sada za 2016. koji predlaže gradska vlast nesumnjivo predstavlja još jedan trik i težak promašaj, ukazale su demokrate i dodale da se usvaja u nezakonitom postupku.

XS
SM
MD
LG