Dostupni linkovi

Gruevski nije potvrdio da će se povući 10. januara


Predsjednik Vlade Makedonije i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski izjavio je danas da će poštovati rok da prelazna vlada bude formirana do 15. januara 2016. godine, ali nije ništa rekao o najavama da će podnijeti ostavku.

On je ponovio da je 15. januar rok za novu vladu, ali nije odgovrio na pitanje da li će 10. januara podnijeti ostavku, kako je najavio njegov koalicioni partner Ali Ahmeti, predsjednik stranke DUI, najveće stranke Albanaca u Makedoniji.

Ahmeti je prije dva dana rekao da će Gruevski podnijeti ostavku 10. januara. On je ocijenio da se dogovor iz Pržina poštuje, iako se u provođenju stavki kasni desetak dana. Prema Ahmetiju, ostalo je još neriješeno pitanje medijskih zakona, kao i ostavka premijera Gruevskog.

Prema dogovoru iz Pržina o rješavanju političke krize u Makedoniji, Gruevski bi trebalo da podnese odstavku kako bi najkasnije do 15. januara bila formirana prelazna vlada, koja bi trebalo da pripremi vanredne parlamentarne izbore koji su planirani za 24. april 2016. godine.

XS
SM
MD
LG