Dostupni linkovi

Erdogan ubjedio čovjeka da ne izvrši samoubistvo skokom sa mosta


Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan iskoristio je svoje poznate govorničke sposobnosti da jednog čovjeka ubijedi da ne skoči s istanbulskog Bosfor mosta, prenijeli su mediji u petak.

Prilikom prelaska mosta, koji spaja evropski i azijski dio Istanbula, na visini od 64 metra, Erdoganov konvoj je prošao pored trodesetogodišnjeg muškarca koji je na mostu prijetio da će se ubiti.

Erdogan je naložio cijelom konvoju da stane i poslao tjelohranitelje kod muškarca koji je bio spreman da skoči s mosta. Turski predsjednik se tom čoveku direktno obratio iz automobila kroz prozor i poslije razgovora s njim uvjerio ga je da uđe u vozilo.

Nakon nekoliko trenutaka čovjek je viđen kako ljubi Erdoganovu ruku, a potom ga je policija ispratila na sigurno.Prethodno je policija dva sata pokušavala da nagovori ovog čovjeka da ne skoči sa mosta na kojem je zaustavio automobil, izašao i prešao sa druge strane ograde mosta.

Njegovo djelo je različito protumačeno na društvenim mrežima. Mnogi su pohvalili Erdogana dok su njegovi kritičari naveli da bi bilo bolje da "samog sebe razuvjeri od brutalne politike koju vodi prema Kurdima".

XS
SM
MD
LG