Dostupni linkovi

Vujanović zamjerio Nikoliću što brzo mijenja stavove


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izjavio je danas da nije iznenađen stavom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da "Crna Gora dozvoljava da neko drugi njome upravlja" i zamjerio mu što brzo mijenja stavove po pitanju aspiranata s Balkana za članstvo u NATO.

Vujanović je u intervjuu Televiziji Nikšić rekao da je Nikolić jedan od potpisnika zajedničke deklaracije zemalja procesa Brdo-Brioni, potpisane u novembru u Zagrebu, kojom se podržavaju države aspiranti sa Zapadnog Balkana za članstvo u NATO.

"Ne mogu da objasnim sebi da je on to potpisao u Zagrebu zato što su tu bili (potpredsjednik SAD Džo) Bajden i (predsjednik Evropskog savjeta Donald) Tusk, pa onda nakon kratkog vremena promijenio stav. Ali, da to misli, apsolutno misli", kazao je Vujanović.

Nikolić je za ruski medij Sputnjik kazao da je Crna Gora "primjer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smijeju tako da je tretiraju".

Ta njegova izjava je data u kontekstu nedavne pozivnice Crnoj Gori da se pridruži NATO-u.

Crnogorski predsjednik Vujanović je podsjetio na Nikolićevu izjavu šefu ruske diplomatije u kojoj je Rusiju uporedio s majkom.

"Želim da kažem da je moja majka Crna Gora u smislu domovine i države i da mi nijedna država van ovih granica ne može biti nadomjestak, dopuna i zamjena", rekao je Vujanović.

XS
SM
MD
LG