Dostupni linkovi

Vodeći sirijski pobunjenik ubijen u blizini Damaska


Opozicioni aktivisti iz Sirije javili su da je u jednom vazdušnom napadu u blizini glavnog grada Damaska ubjen vodeći komandant pobunjenika, Zahran Alouč.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji, je navela da je vazdušni napad pogodio sastanak snaga "Islamske armije" koji se održavao u predgrađu Damaska, Otaji, u petak , 25.decembra, i da je tom prilikom poginulo nekoliko oficira uključujući i Alouč.

Komitet za lokalnu koordinaciju je saopštio da je Alouč ubijen u ruskom vazdušnom udaru na al Mardž oblast u okolini Damaska.

Libanska TV Al Majaden je navela da je komandant pobunjenika ubijen tokom sastanka na kojem je dvije sukobljene vojne frakcije pokušao da pomiri.Ista TV je navela da je na tu oblast u petak izvedeno 13 vazdušnih udara.

Njegova smrt stiže mjesec prije nego što bi u Ženevi trebalo da započnu mirovni pregovori sirijske vlasti i opozcije, u šta UN i međunarodna zajednica polažu velike nade, kao priliku za okončanje skoro petogodišnjeg rata u toj zemlji.

XS
SM
MD
LG